Gå til hovedindhold

Sådan får du mest ud af karrieremessen

Vi har samlet en række gode råd, som du kan bruge før messen, på messen og efter messen.

Foto: Colourbox
  • Læs op

Indhold

    1. Udvælg dine virksomheder

    Bestem dig for tre virksomheder, som du absolut skal i snak med. Lav research på virksomhederne.

    2. Vær nysgerrig 

    Et messebesøg kan åbne dine øjne for muligheder for forskellige job og brancher, du ikke kendte. Et brancheskifte har gavnet mange jobsøgende, så tag kontakt til virksomheder uden for dit område og bliv inspireret.

    3. Forbered spørgsmål

    De deltagende virksomheder er til stede, fordi de gerne vil fortælle dig om, hvad de laver. Spørg f.eks. ind til hvordan en arbejdsdag forløber, eller hvad de lægger vægt på i en ansøgning. Gør dig klart hvad du vil have ud af messen. Husk, at en god dialog med en virksomhed også er en succes, selvom det ikke skulle munde ud i en ansættelse.  

    4. Præsentere dig selv

    Forbered en relevant, mundtlig præsentation af dig selv. Fortæl lidt, om hvem du er, og hvad du har lavet før. Forbered eventuelt et motiveret cv klar til at sende til virksomheden eller hav visitkort med. Vær opmærksom på at de fleste virksomheder grundet GDPR ikke vil modtage fysiske cv på jobmessen.

    1. Udnyt den unikke situation


    En ting er at have den rette erfaring, men personlighed rækker også langt. På messen har du en unik mulighed for at præsentere dig selv personligt. Mange jobsøgende kender følelsen af, at deres ansøgning ikke kommer gennem nåleøjet: ”Hvis bare jeg kunne komme til samtale…”.
    Her har du chancen – grib den.


    2. Præsenter dig selv til virksomheden


    Tænk på dine egne kompetencer og styrker, og hvordan de er relevante for virksomheden. Støt dig eventuelt op ad din forberedte præsentation.


    3. Netværk


    Det handler ikke nødvendigvis kun om at få et job her og nu, men også om at skabe et netværk gennem den gode dialog. Du kan helt uformelt stille virksomhederne en masse spørgsmål og få nogle gode kontakter, så du kan målrette din ansøgning på et senere tidspunkt.


    4. Udveksl kontaktoplysninger


    Hvis I har haft en god dialog, skal du ikke være bange for at sige, at du er interesseret i fremtidige stillinger og information. Aftal at du sender dit (målrettede) CV og bed om et visitkort til gengæld. Tilføj eventuelt hinanden på LinkedIn.

    1. Opsummering


    Få overblik over dine noter, visitkort og brochurer, så du har en liste med virksomheder, jobåbninger eller kontakter at arbejde videre med.

    2. Brug tid på ekstra research


    Lav research på virksomheder og repræsentanter på Google og LinkedIn. Måske I har fælles kontakter eller måske er der noget andet, der kan understøtte en videre dialog.


    3. Send en tak-for-sidst-hilsen


    En tak-for-sidst-hilsen via mail eller LinkedIn forlænger kontakten – men vent ikke for længe. Skriv 2-3 dage efter, så du ikke ryger i glemmebogen. Du kan også connecte på LinkedIn.

    5. Vær tålmodig


    Vender din nye relation ikke tilbage med respons med det samme, er der som regel en god grund. Den typiske er travlhed. De fleste skal nok give svar før eller siden.

    Sidst opdateret: 3. oktober 2023